Haber Görselleri
...

Balçova Belediyesi'nden Beyaz Baretli Kadınlar Projemize Destek



Balçova Belediyesi'nden Beyaz Baretli Kadınlar Projemize Destek
Balçova Belediyesi Şubemizin geçen yıl başlattığı Beyaz Baretli Kadınlar Projesine bu yıl da destek olmaya devam edecek.
Protokol imza törenine katılan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Sürdürdüğümüz projelerle kadınların hayatın her alanında aktif olmalarını hedefliyoruz. Bunu bir çok alanda başardık. İnşaat Mühendisi genç kadınlarında mesleklerinde var olan eşitsizliği gidermek amacıyla başlatılan bu proje bizim için çok anlamlı olduğu için bu yıl da destek olmak kararı aldık” dedi.
Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Eylem Ulutaş Ayatar da desteklerinden ötürü Başkan Çalkaya’ya teşekkür ederek “Beyaz Baretli Kadınlar projemiz, erkek egemen bir meslek olan İnşaat Mühendisliği’nde kadınların özellikle saha da daha aktif ve tecrübeli olmasını sağlıyor. Geçen yıl çok başarılı çalışmalara ve işbirliklerine imza attık. Bu yıl da projemiz ile kadın öğrencilerimize avantajlar sağlayacağız” diye konuştu.
Beyaz Baretli Kadınlar projemiz; kadın-erkek eşitsizliğinin sıkça görüldüğü inşaat mühendisliği sektöründe değişim yaratarak, İnşaat Mühendisliği bölümünde okuyan genç kadınların mesleki olarak donanımlı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı aksiyon alabilecek bilgi birikimine sahip olarak meslek hayatlarına daha özgüvenli başlamalarını sağlamayı ve eğitim hayatları boyunca destek olmayı hedefliyor.
Bu yıl 28 menti 28 mentor ve 6 koordinatörle devam eden projemiz kapsamında ayrıca akran mentorlük programı da başladı.
@fatmacalkaya @bbkizmir #beyazbaretlikadınlar